OJAČANJA NOSIVIH SLOJEVA

Osim specijalsitičkih, projektno orjentiranih rješenja, segment ojačanja nosivih slojeva fokusira se na sljedeće aplikacije:

Ojačanje nosivog sloja za trajne prometnice i kolnike

Za dugoročnu prevenciju deformacija kolničkih površina ojačanje mora biti u stanju oduprijeti se prekomjernim naprezanjima tijekom vijeka trajanja konstrukcije. Base geomreža etablirala se kao glavno rješenje za taj izazov kroz standardne aplikacije. Zahvaljujući svojoj visokoj alkalnoj otpornosti, Fornit® geomreža je idealan izbor u kojem je potrebno ojačanje u alkalno agresivnoj okolin kao npr gdje se drobljeni beton koristi kao osnovni temeljni nasipni materijal.

Ojačanja nosivih slojeva u izgradnji željezničke infrastrukture


Konkretno za željezničke inženjerske aplikacije, HUESKER nudi proizvode posebno odobrene od strane Njemačke agencije za željeznice (EBA), kao i proizvode s kvalifikacijama proizvođača (HPQ) koje izdaje Njemački željeznički operater Deutsche Bahn. Fortrac® geomreže su odobreni proizvod za ojačanje nosivih slojeva željezničkih pruga. Ove geomreže podliježu posebnim odredbama za kontrolu kvalitete kako bi zadovoljile ekstremno visoke sigurnosne zahtjeve.

Ojačanje privremenih prometnica

Da bi došli do gradilišta, građevinska vozila često moraju prijeći teren koji je teško ili nemoguće izgraditi/održavati. Pristupa vozilima preko ceste izgrađene na mekom tlu može biti omogućeno kroz ugrađivanje  Fornit® geomreža. Izravno preuzimanje vlačnih sila  smanjuje formiranje dubokih kolo-traga na površini ceste i osigurava stalan protok prometa.

Radne platforme/vjetroelektrane

Izgradnja vjetroelektrana često stavlja pojačane zahtjeve na okolni teren. Da bi došli do radnu lokaciju ekstremno teški elementi moraju biti transportirani sigurno preko vrlo mekanog tla. Za sigurnu montažu dijelova sustava vjetrelektrana neophodno je da se spriječi nekontrolirano slieganje temeljnog tla za pozicioniranje dizalica, a što posljedično može ugroziti stabilnost iste. Za ovakve slučajeve ekstremnih opterećenja u suradnji sa HUESKER inženjerskim timom biti ćemo presretni izračunati vlačnu čvrstoću koju geomreža mora izdržat kao i predložiti i proizvesti pouzdano i ekonomski opravdano rješenje.

 

U svim slučajevima, HUESKER nudi proizvode koji su pažljivo prilagođeni i imaju  širok raspon primjena za ojačanja nosivih slojeva!