ZIDOVI I POKOSI – SUSTAVI GEOSINTETIČKIH OJAČANJA (GRS sistem)

GRS proizvodi fokusiraju se na prilagođenim rješenjima koja uključuju primjenu tehnika geosintetičkog armiranja tla u svrhu zadržavanje stabilnosti. Korištenje GRS tehnologija omogućuje sigurnu konstrukciju zidova i pokosa strmijih i otpornijih na slijeganje. Određene zasluge ove low-cost metode uključuju bržu izgradnju i široku paletu vizualnoga uređenja lica kosine nasipa
Naša suradnja sa timom HUESKER inženjera omogućuje nam izradu prilagođenih rješenja za posebne projekte. U isto vrijeme, također nudimo i standardne sustave opisane u nastavku kao pouzdano, dugoročno rješenje za različite vrste radova kao na primjer stabilizacija upornjaka mostova, stabilizacija velikih pokosa, zaštita od buke, obrana od lavina, obrambene strukture
itd…

Veselimo se svakom Vašem projektnom upitu i sigurni smo da ćemo moći odgovoriti na isti!

GRS Fortrac® Natur S

Zahvaljujući širokom rasponu mogućnosti oblikovanja lica pokosa GRS Fortrac® Natur S sustav potpornih zidova savršeno se uklapa u prirodno okruženje. To omogućuje široko područje aplikacija, uključujući stabilizaciju nasipa, zatravnjenje upornjaka kao i smanjenje pritiska tla.

GRS Fortrac® Natur

Daljnje rješenje koje je ponudio HUESKER, je GRS Fortrac® Natur sustav potpornih zidova. Sustav se sastoji od geomreže plus sloj za zaštitu od ispiranja ili na pokosima nagiba ispod 45 ° geomreža plus zaštita površina od erozije. Za razliku od GRS Fortrac® Natur S  ovaj sustav ima oblik omotača koji služi kao privremena oplata. Pogodan je za zidove visine između 1,50 m i 20 m. Kao i kod GRS Fortrac® Natur S sustava obično je moguće zasaditi vanjski pokrov bez ikakvih dodatnih mjera za navodnjavanje na padinama do 70 °.

GRS Muralex®

GRS Muralex® je sustav dvostrukog pokrova koji sadrži potporni element koji je ojačan s Fortrac® geomrežom i kamenom ispunom lica. Koristi se za izgradnju strme, složene potporne konstrukcije (npr potpornih zidova, zaštite od buke, cestovni i željeznički nasipi, upornjci) ili za aplikacije koje zahtijevaju više vremena za konsolidaciju nasipa. Prednja strana sustava ima metalnu mrežu, koja je zaštićena od korozije posebnim slojem cinka. Šupljina između GRS strukture i prednje strane je ispunjena agregatom veličine u skladu s dimenzijama armaturnih mreža. GRS čini primarni strukturni element.

Ukoliko želite saznati više o našim GRS sustavima slobodno nas kontaktirajte!