Zaštita okoliša

Zaštita okoliša je jedan od najbrže rastućih sektora kako u građevini tako i ostalim segmentima gospodarstva.

Naš široki asortiman tehnički prilagođenih rješenja nudi odgovor na najzahtjevnije probleme u projektima s kojima se suočavaju naši klijenti. To  se prvenstveno odnosi na slijedeće segmente: odlagališta otpada, zaštita podzemnih voda, vodospreme i mulj u lagunama i jezerima.

Segment proizvoda za odlagališta otpada uključuje između ostalog i proizvode kao  Tektoseal®, i Fortrac® T koji su službeno odobreni od strane Laga – radne grupe Njemačkih saveznih i državnih uprava za odlagališta otpada i od Njemačkoga saveznog instituta za istraživanje i testiranje materijala kao visoko kvalitetni proizvodi koji ispunjavanju najstrože kriterije zaštite okoliša i sigurnosne zahtjeve istih.

Područje za zaštitu podzemnih voda obuhvaća različite aplikacije koje se kreću od linijskih sustava za krajobrazno uređenje, do cestogradnje u vodo-zaštitnim područjima. HUESKER proizvodi kao što su Tektoseal® bentonitni tepihi među ostalim  posjeduju i potvrdu da su u skladu i s RiStWag (Njemačkim smjernicama za cestogradnju  u vodo-zaštitnim područjima).

Proizvodi  u segmentu vodospremnika se koriste za stabilizaciju kosina/padina od utjecaja erozije uzrokovane oborinskim  vodama kao i za očuvanje vod-održivosti istih.

Zamuljene lagune, koje općenito pokazuju nisku nosivosti, mogu se obnoviti uporabom HUESKER proizvoda i sustava rješenja. U nekim slučajevima, to utire put za njihovu prenamjenu u korisne urbane sadržaje, u rasponu od zelenih površina na industrijskih područja.

Informacije o geosinteticima u zaštiti okoliša mogu se naći u našoj brošuri.