Tvrtka SYNTEKS d.o.o. osnovana je 2013. godine u Zagrebu. Nakon više od 15 godina rada na gradilištima uvidjeli smo potrebu tržišta za kvalitetnom tvrtkom koja bi mogla u području niskogradnje, prvenstveno u sektoru opremanja i izgradnje objekata niskogradnje, ponuditi kompletnu uslugu našim klijentima:  od izrade projektnog rješenja i sudjelovanja kao konzultanti u početnoj fazi projektiranja, pa do isporuke materijala prilagođenih potrebama klijenta i kvalitetne usluge ugradnje isporučenih materijala.

Naše glavno djelovanje odnosi se na opremanje mostova, nadvožnjaka i vijadukata gdje smo u mogućnosti ponuditi dostavu svih tipova prijelaznih naprava i potrebnih ležajeva kao i njihovu ugradnju sa specijaliziranom opremom i kvalitetnim kadrom.

Uz navedene usluge, djelujemo i u sektoru prednapregnutih konstrukcija gdje nudimo kompletnu uslugu, od projektiranja do dostave kompletnog materijala i izvođenja svih radova prednaprezanja .1

Viziju tvrtke prepoznali su naši inozemni partneri koji su nam ukazali povjerenje dodjelivši nam partnerstva, kao i mnogi investitori i izvođači u sektoru niskogradnje. Naš glavni partner u sektoru opremanja objekata niskogradnje je tvrtka mageba gmbh s kojom smo do sada uspješno odgovorili na sve zahtjeve tržišta te smo u mogućnosti ponuditi prijelazne naprave i ležajeve i za najkompliciranije objekte na tržištu.